Mintegy 1.800 román állampolgárt menekítettek ki eddig Izraelből

Szerda este és szerdáról csütörtökre virradó éjszaka – azaz október 11-12-én – további 239 román állampolgár tért haza Izraelből a román TAROM, és az izraeli EL Al és két magántársaság gépein, közölte csütörtökön az Agerpres a román külügyminisztérium tájékoztatására hivatkozva.

A tel-avivi román nagykövetség és a ramallahi román képviselet mobil konzuli csoportja, valamint a külügyminisztérium válságstábjának gyorsreagálású csoportja továbbra is a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren tartózkodik, hogy konzuli segítséget nyújtson a román állampolgároknak – közölte a szaktárca.

Radu Filip külügyminisztériumi szóvivő szerdai tájékoztatása szerint eddig 18 repülőjáratot iktattak be az Izraelben lévő román állampolgárok hazautaztatására és körülbelül 1.800 embert sikerült kimenekíteniük. 

A külügyminisztérium emlékeztet, hogy az Izrael területén tartózkodó román állampolgárok felvehetik a kapcsolatot a tel-avivi nagykövetséggel, és jelezhetik, hogy a térségben tartózkodnak. Személyazonosító adataikat és elérhetőségeiket a telaviv@mae.ro e-mail címen és a +972.545643279 állandó telefonszámon közölhetik. Ugyanakkor a haifai főkonzulátushoz is fordulhatnak a +972.543998038-as telefonszámon.

A külügyminisztérium ugyanakkor ajánlja az érintetteknek a telaviv.mae.ro, consular-protection.ec és www.mae.ro honlapokat további információszerzésre. 

A kiemelt kép illusztráció / forrás: unsplash.com / Stanislav Vdovin