Mindig valami pluszt hozzáadni az előző év eredményeihez

Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a székelyudvarhelyi asztalitenisz 2023-as évéről, azt a körforgást, ami jelenleg van, a korábbi években el sem tudta volna képzelni György István szakági vezető – mondta el az évet összegző sajtótájékoztatón. Az ünnepek alatt olvasta a tavalyi beszámolókat, amikor a 2022-es évet a legnehezebbnek és a legszebbnek nevezte, ehhez képest, ha

2023-at számszerűsíti,

sikerült megduplázni a számokat. Összesen 93 versenyen vettek részt, amihez hozzájön 38 háziverseny, amit itt, saját termükben rendeztek. 6 edzőtáborban vettek részt, 19 nemzetközi versenyen és 281 napot töltöttek versenyzéssel – sorolja István. Csalóka az utóbbi szám, hiszen ez nem azt jelenti, hogy az év háromnegyedét versenyen töltötték, ugyanis voltak hétvégék, amikor 2-3 felé szakadt a csapat, ilyen esetekben egy versenynap helyett hármat számolnak.

Fotó: GÁL ELŐD

Ez „a folyamatosan 120 fokon égő gépezet” termelte ki az eredményeket is. Minden korosztályban ott vannak az élmezőnyben, a hazaiban mindenképpen, néhány korosztályban a nemzetköziben is.

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!