Minden idők legjobb eredményét érték el az asztaliteniszezők

Fotó: KISS JÁNOS

Szerda délután játszotta Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub a Szuperliga elődöntőjének visszavágóját Bukarestben, a Steaua ellen. Ugyan az első mérkőzést Székelyudvarhelyen 3-1 arányban kikapták, bíztak a bravúrban a székelyudvarhelyi játékosok, mondták a visszavágót megelőző sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették új kiemelt támogatójukat is. A döntőbe jutáshoz 3-0, vagy 3-1 arányú győzelemre lett volna szükségük az udvarhelyieknek.

György Szilárd és Darius Movileanu (Steaua) álltak elsőként asztalhoz egymás ellen, az első két szettet behúzta Movileanu, Szilárd ezután javítani tudott, meg is nyerte a harmadik szettet, de a negyedik, kiélezett szettben ismét a bukaresti versenyző bizonyult jobbnak.

A második párharc Eduard Ionescu (Steaua) és Sebastian Loso összecsapása volt, amely során 1-1-es szettállásnál, két szoros győzelemmel Ionescu 3-1-re húzta be a mérkőzésüket, így már 2-0-ra vezettek a bukarestiek, Lucian Filimon tét nélkül állhatott asztalhoz Cristian Chiriță (Steaua) ellen. Filimon az első szettet magabiztosan húzta be, de a Steaua sportolója noha nem könnyedén, megnyerte az ezt követő három szettet, így ő is 3-1 arányban nyerte párharcát. Így alakult ki a 3-0 arányú végeredmény, ami sima bukaresti győzelmet mutat, de a mérkőzést végignézve látható, hogy az udvarhelyiek megizzasztották a Steaua sportolóit.

„Sajnos nem sikerült fordítani az elődöntő visszavágóján, a bajnok Steaua ezúttal is jobbnak bizonyult. Gond egy szál se, minden idők legjobb eredményét tettük le az asztalra” – írta Facebook bejegyzésében a csapat edzője, György István, utalva arra, hogy a csapat az elődöntőig menetelt, és így bronzérmet szerzett – akárcsak a másik elődöntő vesztese.

A székelyudvarhelyi asztaliteniszezőknek még nem járt le a szezon, májusban Horvátországba utaznak, ahol egy buboréktornán dől el, ki lesz az Európa Kupa győztese a végjátékba bejutó 16 csapat közül. Az ezen való szereplés és pontszerzés azért is fontos az udvarhelyieknek, mert az európai szövetség 16-ról 24 csapatra növelné a az első számú európai kupa, a Bajnokok Ligája résztvevő csapatainak létszámát jövőre. Jelenleg az udvarhelyi klub az európai ranglista legjobb huszonnégy csapata között van, ennek így is kellene maradnia, ahhoz, hogy bejussanak a Bajnokok Ligájába.