Minden, amit tudnod kell a vasárnap kezdődő BL-meccsekről

A fénykép bal oldalán Lucian Munteanu, az udvarhelyiek új igazolása, fotó: GYÖRGY ISTVÁN archívuma

Már csak hármat kell aludni, hogy Bajnokok Ligája mérkőzéseket láthassunk az udvarhelyi csarnokban, hiszen vasárnap, szeptember 12-én 14 órakor elrajtolnak a legrangosabb európai kupa A csoportjának küzdelmei. Az ezt beharangozó sajtótájékoztatón bemutatkozott Lucian Munteanu, a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub új igazolása is, aki többszörös országos bajnok és vegyes párosban Európa-bajnok is.

Az udvarhelyi asztaliteniszezők vasárnap 19 órától játsszák első meccsüket a francia AS Pontoise Cergy ellen, amely az erőviszonyok alapján kiemelkedhet a csoportból – jegyzi meg György István csapatvezető az esélylatolgatásnál. „Gyakorlatilag két ember kivételével ez a francia válogatott” – fogalmaz. A francia csapat tavaly megnyerte az Európa Kupát, a második legrangosabb kontinensviadalt, és keretükben itt lesz a tokiói olimpián két, vegyes párosban és csapatban is bronzmeccset játszó Emmanuel Lebesson is. Az udvarhelyi csapatból Munteanu mellett György Szilárd, Sebastian Loso, Cservik Krisztián és Tamás Szabolcs léphet asztalhoz.

György Szilárdék a háromnapos forduló minden napján, vasárnap, hétfőn és kedden is a későbbi, 19 órától kezdődő mérkőzést játsszák, 14 órától a csoport másik találkozója zajlik. A franciák után, hétfőn a portugál GDCS Juncal, kedden a spanyol CTT Borges következik.

A napi belépők – amellyekkel mindkét aznapi mérkőzést meg lehet nézni – felnőtteknek 25, a 18 éven aluliaknak 15 lejbe kerülnek, a tíz évnél kisebb gyerekek ingyen mehetnek be.

Lucian Munteanu, György István, Pálfi Kinga, és Bíró Barna Botond

A felnőtteknek oltási igazolásra is szükségük lesz a belépéshez, akinek nincs, azt a bejáratnál ingyenesen letesztelik. „A másik dolog a teszteléssel, hogy most már 48 óra az antigénteszteknek az érvényességi ideje, így, aki vasárnap letesztelődik, gyakorlatilag a keddi mérkőzésre is be tud jönni újabb tesztelés nélkül, tehát mindenki csak egyszer lesz letesztelve. Akinek megvan a tesztje, kap egy karszalagot” – magyarázza György István. A járványelleni intézkedésekről még annyit elmond, hogy kötelező a maszkhasználat, és a csarnok hetven százalékossal kapacitással működhet, azaz körülbelül 800 ember tekintheti meg élőbben a mérkőzéseket. A nézők kizárólag a főbejáraton mehetnek be, a hátsó bejáraton csak a csapatok és a játékvezetők – teszi még hozzá.

A meccseket, az európai szövetség oldalán (www.ettu.tv) akár a fotelből is lehet élőben követni, de „utoljára BL-ben a hetvenes évek végén játszott román csapat, olimpiai sportágként ez Hargita megyében, Udvarhelyen egy ritka dolog” – ajánlja különösen a csarnok meglátogatását a csapatvezető, akitől azt is megtudjuk, hogy a szervezés körülbelül 90.000 lejbe került, ebből 40-et a megyei, 20-at a helyi önkormányzat ad. Itt villantak fel először az új Butterfly mezek is, – a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub nemrégiben szerződést kötött a legnagyobb asztalitenisz sportszergyártóval – a csapat továbbra is a zöld-fekete színkombinációt használja.