Miért ilyen gyakori az áramszünet Keresztúron?

Nemsokára befejeződik a munkálat, péntektől új lábakon érkezik a villany.

Az elmúlt két hétben gyakran kaptunk értesítést a villanyvállalattól, miszerint felújítási munkálatok miatt áramszünet várható Székelykeresztúr valamelyik utcájában.

Legközelebb november 6-án, szerdán reggel 9 órától délután 17 óráig szünetel az áramszolgáltatás az Ady Endre utcában, a Kölcsey Ferenc utcában, a Berde Mózes utcában a 33-55. és 44-74. házszámok között, a Budai Nagy Antal utcában a 105-149. és 34-48. házszámok között, az Arany János utcában az 1-17. és 2-6. házszámok között, a Hargita utcában a 21-27. és 16-84. házszámok között – áll a villanyvállalat székelykeresztúri kirendeltségének közleményében.

Kíváncsiak voltunk, min munkálkodnak a vállalat szakemberei, mi indokolja a szolgáltatás napi szüneteltetését a városban.

A villamossági vállalat munkatársai szerint azért ilyen hosszadalmas a folyamat, mert egyes utcákban régi oszlopokat cserélnek vastagabbakra. Át kell költöztetni az oszlopokon lévő hálózatokat: a villanyhálózat mellett új póznákra kerül a kábeltévé, és optikai hálózatot is szerelnek rájuk.

A fent említett utcák mellett dolgoznak még az Orbán Balázs, Farkas, Timafalvi, Gyár, Jegenye, Virág és Malom utcákban is. De nem tart már sokáig a beavatkozás, november 8-án, pénteken befejezik az oszlopok felállítását és hálózatok átköltöztetését.