Mi adjuk az egész román válogatottat

Lázár idén is ott lesz.
Fotó: a Teqball hivatalos Facebook oldala

Csíké a hoki, Udvarhelyé a teqball – írtuk korábban, amikor beszámoltunk arról, hogy a sportág első hivatalos világkupaversenyéről győztesként tért haza a Szécsi Barna és Lázár Zsolt alkotta román válogatott. Akkor a székelykeresztúri Lázár egyéniben is felállhatott a dobogóra, a bronzérmet csípte meg.

A villámgyorsan elismert sportág alapítói, Huszár Viktor, Borsányi Gábor és Gattyán György már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival is egyeztettek a sportág felvételéről az ötkarikás versenyek programjába a nemzetisport.hu információi szerint.

Párizstól 150 kilométerre, Reims városában rendezik meg a második Teqball Világkupát október 12-én és 13-án 40 ország részvételével. Romániát egyéniben Szécsi Barna, párosban pedig az Ilyés Szabolcs és Lázár Zsolt páros fogja képviselni.

„Elsődleges célunk kijutni a csoportból, lesz 8 ötfős csoport ahonnan az első kettő jut ki. Egy év alatt a világ sokat fejlődött, ha a csoportból kijutunk, akkor természetesen szeretnénk minél tovább jutni és a tavalyihoz hasonló eedményeket elérni. Sok múlhat a sorsoláson is, és sok a fekete ló. A magyarok és a franciák biztos nagyon erősek lesznek” – latolgatta az esélyeiket portálunknak Ilyés.

A világkupa első napján, pénteken az egyéni versenyre kerül sor, egészen az elődöntőig, a második napon a párosok versenyére, majd délután 17 órától a döntő mérkőzéseket rendezik, mind egyéniben, mind párosban.

Városunk nem csak játékosokkal, bírókkal is képviselteti magát a tornán, a 20 fős játékvezetői csapatban ott van a körzetiben is bíráskodó Kovács Tamás – vele interjút is olvashattatok portálunkon –, valamint Márton Áron. Ők már kedden megérkeztek Franciaországba, a székely játékosok csütörtök hajnalban repülnek Kolozsvárról Párizsba, és onnan Reims városába.

 

 

A Góbék Teqball Team Facebook oldalán élő bejelentkezéseket lehet majd találni a világkupa alatt, és a tervek szerint a székely játékosok mérkőzéseinek közvetítését lehet majd ugyanitt követni.