Megvillant az udvarhelyi játékos a vébéselejtezőn (videóval)

Ambrus Beáta, Ana Vlădulescu és a székelyudvarhelyi Geréd Erika – jelenleg a DVTK játékosa – is meghívót kapott a korábbi Vasas Femina játékosok közül Cristian Dulca román szövetségi kapitánytól a Litvánia és Olaszország elleni két utolsó világbajnoki selejtezőjére a nemzeti csapatnak.

Fotó: a román női labdarúgó válogatott Facebook-oldala

Két fordulóval a selejtezők vége előtt matematikailag ugyan volt esélye a román válogatottnak a továbbjutásra – sőt még a csoport megnyerésére is – lehetett számítani rá, hogy a csoport első két helyét elfoglaló, idei EB résztvevő Svájc és Olaszország nagy eséllyel megveri Moldovát, és az ellenük begyűjtött három ponttal tovább is jut. Az első helyezett olaszok, ha megverik a románokat is, egyenesen a vébére, a második helyezett svájciak a selejtező egy későbbi fázisába.

A lányok már augusztus 31-én megérkeztek Vilniusba, szeptember 2-án ott rendezték ugyanis a csapat utolsó előtti selejtezőjét, a hazai litvánok ellenit. A kezdés olyan jól sikerült, hogy már a 23. percben 4-0-ra vezetett a Geréd Erikával a kezdőben felálló Románia. A félidőig nem történt ugyan változás, a fordulás három újabb román találat esett, az utolsó, Carmen Marcu fejesgólja ráadásul éppen Geréd Erika nagyszerű beívelése után. Az udvarhelyi labdarúgónak nem ez az első villanása a nemzeti csapatban, a Horvátország elleni selejtező mérkőzésüket az ő góljával nyerték meg. Az alábbi összefoglalóban a litvánok elleni gólpasszt 3 percnél és 5 másodpercnél láthatod.

A litvánok szépítettek ugyan, de így is 1-7 arányú vereséget szenvedtek, míg a Románia a könnyed győzelem ellenére sem szusszanhatott fel, a csoportelső Olaszország következett szeptember 6-án, kedden Ferrárában. Ezen a találkozón Ana Vlădulescu kapott szerepet, csereként egy félidőt játszhatott. A selejtezők során végig magabiztos olaszok ellen azonban nem termett babár Dulca együttesének, 2-0-ra kaptak ki, és ezzel eldőlt: 19 ponttal Olaszország és Svájc mögött zárják selejtezőcsoportjukat, és nem lesznek ott a világbajnokságon.