Megvan a kadicsfalvi felmérés eredménye

Nyilvánossá tette a Kadicsfalvára tervezett sport és szabadidős park támogatottságáról végzett felmérését a A Kadicsfalvi Sport- és Kulturális Egyesület (KSKE).  Az egyesület az elmúlt hetekben ismertető füzetet helyezett el a kadicsfalvi családok postaládáiba, amelyben részletesen bemutatták a tervezett parkot, majd közvélemény-kutatást végeztek.  

Szerdán, november 23-án kiadott közleményükben azt írják, hogy az egyesületi tagok személyesen keresték fel a kadicsfalvi családokat, és a kiskorúakat is beleértve minden családtagtól megkérdezték, hogy mennyire értenek egyet a tervek megvalósításával. A 185 kadicsfalvi háztartás körülbelül 5 százaléka maradt ki, ahol nem találták otthon az embereket. 

A lakosok 95 százaléka, összesen 557 személy válaszolt a kérdőívre, melyből az adatok összesítése után kiderült, hogy 93,7, azaz 522 személy támogatja a szabadidőpark megvalósulását, 4,5 százalékuk (25 személy) közömbös a tervezett szabadidőpark kapcsán, és 10 személy, mintegy 1,8 százalék ellenzi a szabadidőparknak a megvalósulását.

A megkérdezett 173 családból 158 esetében minden családtag támogatja a beruházást megvalósulását (ezen esetekben nem volt egy családtag részéről sem nemleges vagy semleges véleménynyilvánítás), ami 91.3%-os támogatásnak felel meg, olvasható a közleményben.

A kadicsfalviak az igen, egyetért, nem ért egyet vagy tartózkodik opciók közül választhattak a kérdőíven.

Az egyesület tagjai ígérik, hogy a beszélgetések során elhangzott lakossági észrevételeket, javaslatokat fontolóra veszik. A kadicsfalviak jelezték, hogy szeretnék, ha egyértelművé tennék, mi használható díjmentesen, a focipálya legyen díjmentes a kadicsfalvi gyerekeknek, “az út maradjon meg hátul “és a kadicsfalviak kedvezményesen vehessék igénybe a szabadidőpark sportpályáit, mely legkésőbb 22 óráig tartson nyitva.

Ez alapján úgy gondolják, hogy igény van a park megvalósulására, ezért a tervezett munkálatokat folytatni fogják. “Ebben a tekintetben számítunk továbbra is a Kadicsfalvi Római Katolikus Plébánia és Egyháztanács együttműködésére valamint a Pál Dénes úr által tulajdonolt Melinda Impex cégcsoport pénzügyi támogatására” – zárják a közleményt. 

A kadicsfalvi szabadidőpark bővítése az elmúlt hetekben vált kérdésessé, miután az Átlátszó Erdély megírta, hogy nem minden kadicsfalvi lakos támogatja egységesen annak a megvalósulását az egyházi birtokon, sőt többen ellenzik is azt, csak nem merik nyíltan elmondani, mert a finanszírozását vállaló Melinda cégcsoport tulajdonosától, Pál Dénestől tartanak vagy függnek anyagilag. Az ügynek mi is próbáltunk utánajárni, egy hetes kutatómunka és interjúk alapján – melyekben Pál Dénes is kifejtette az álláspontját –, úgy tűnt, hogy bár a konfliktus létezett, az ellenzők vagy meggondolták magukat, vagy hazudtak nekünk, vagy nagyon kevesen vannak, mert nem sikerült szóba állnunk velük.