Megizzasztottuk a portugálokat

A Bajnokok Ligájából kieső Sporting Lisszabon volt a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub ellenfele az Európa Kupa negyedöntőjében, amelynek első párharcát a székelyudvarhelyi csarnokban közel négyszáz néző előtt játszották szombaton, február 8-án.

Az első párharcban György Szilárd ellenfele Diogo Carvalho volt, és ugyan jól állta a sarat az udvarhelyi asztaliteniszező, 3-2-re nyerte párharcukat a portugál, 1-0-s vezetéshez juttatva a Sportingot. Az udvarhelyi klub svéd légiósa, Sebastian Loso a világranglista 18. helyezettjével, a nigériai Quadri Arunával játszotta a következő párharcot, és hiába szorongatta meg, és kényszerítette ötjátszmás mérkőzésre, a nigériai bizonyult jobbnak a végén.

A portugál együttes nagy meglepetésre mindössze 14 éves játékosát, Paulo Guilhermét is csatasorba állította, de Cservik Krisztián megálljt parancsolt neki, szoros szettekben, de 3-0-ra nyert, így szépített az udvarhelyi csapat. Az utolsó összecsapást Aruna és György Szilárd játszották, a nigériai itt megmutatta, miért rangsorolják ilyen magasan, három szettben verve Szilárdot beállította a 3-1-es végeredményt. A visszavágót hétvégén Portugáliban rendezik.

Képernyőfotó, videó: KISS JÁNOS