Megint visszatér a tél

Országszerte fokozatos lehűlés és csapadék várható a következő két hétben, az ilyenkor megszokottnál sokkal alacsonyabb hőmérsékleti értékekkel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Erdélyben az átlagos nappali csúcsértékek mindössze 6-7 Celsius-fok körül alakulnak, éjszaka mínusz 1 fokig süllyedhet a hőmérséklet. Péntektől enyhén felmelegszik az idő, 13-15 fokos maximumokra és 1-3 fokos minimumokra lehet számítani. A csapadék esélye végig magas lesz a jelzett időszakban, írja az Agerpres.

A weather.com adatai szerint Udvarhely és környéke sem ússza meg a csapadékos, szokatlanul hideg időt, a keddi 21 fokos csúcs után szerda hajnalra fagypont alá zuhan a hőmérséklet, nappal sem lesz több 8 foknál, csütörtökön és pénteken 4-6 fok körül alakul, miközben eső, havaseső várható. Szombaton kisüthet a nap és 11 fokig melegedhet az idő a hajnali 3 fokról, ez az intervallum a következő napokra is várható, de visszatérhetnek az esőzések.

A hegyekben szerdától nappal sem lesz több 0-2 foknál, éjszaka mínusz 4 fok is lehet. Április 17-étől ott is enyhül az idő, jövő hét végére a nappali csúcsértékek elérik a 6 fokot. Csapadékra szinte végig számítani lehet, többnyire eső formájában, kivéve az április 13–16. közötti időszakot, amikor ismét havazni fog, közölte még az Agerpres.