Meghalt egy idős bácsi a Küküllő partján (frissítve)

Vasárnap este rosszul lett és meghalt egy 75 éves székelyudvarhelyi férfi, aki horgászni ült ki a Nagy-Küküllő partjára, a városi nagypiac mellett – tudtuk meg a Hargita megyei rendőrség szóvivőjétől, Gheorghe Filiptől.

– A járókelők figyeltek fel arra, hogy a székéről leesett a bácsi, és kiáltottak át a túlsó parton lévő horgászoknak, vélhetően ők hívhatták a mentőt 18.30-kor. Félórán keresztül próbálták újraéleszteni az idős bácsit, sikertelenül – mondta el még dr. Domokos Iván, a megyei mentőszolgálat orvosigazgatója. A halál okát a helyszínen nem tudták megállapítani, külső jele nem volt, de epilepsziás betegként szerepelt a nyilvántartásban, így az sem kizárható tényező.

Frissítés (16.15)

– Szürkület előtt, a piac melletti beton hídlábnál halászott, amikor a kutyámat sétáltattam ott. Kezet fogtunk, kérdeztem fogott-e halat, azt mondta, gyengén. Nem zavartam sokáig, lejjebb jöttem aztán haza. Itthon szólt a telefonom, hogy menjek hamar, mert az öreg meghalt. Ledőlt oldalra a székről, az egyik horgász hívta a 112-őt – írta portálunknak az elhunyt barátja.