Meghaladta az ötezret a fertőzöttek száma

Közölte a legújabb, április 9-ei adatokat a Stratégiai Kommunikációs Csoport. Jelenleg 5.202 fertőzött van Romániában, ez 441 új esetet jelent. Közülük 4 Hargita megyében található.

647 személyt nyilvánítottak gyógyultnak, és engedtek ki a kórházakból. 229 koronavírussal fertőzött személy haláláról számoltak be a mai napig, ebből 20 az elmúlt 24 órában vesztette életét. 178 beteget ápolnak az intenzív terápiás osztályokon országszerte.

Az ország területén 25.586 személy tartózkodik intézményes karanténban, 87.400 ember otthoni elkülönítésben van orvosi felügyelet alatt.

A második katonai rendelet kibocsátása óta 1.917 olyan személyt helyeztek intézményes karanténba, aki nem tartotta be az otthoni elkülönítés szabályait. 61 személy pedig engedély nélkül hagyta el az intézményes karantént, esetükben újabb 14 nappal hosszabbították meg az elkülönítést.

Eddig 51.802 tesztet dolgoztak fel a hatóságok, ez 4.595-tel több, mint a tegnap.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 9-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!