Még kitart a jó idő

A következő két hétben kitart a meleg idő, a hét végére várható némi lehűlés, esőre inkább október 11-e után lehet számítani, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett október 2. és 15. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben

október 4-éig melegszik az idő, a nappali csúcsértékek hét közepén elérik a 24 Celsius-fok körüli átlagot, a minimumok 10-11 fok körül alakulnak. Aztán három napig tartó lehűlés várható, a hőmérsékleti értékek átlagban 5 fokkal csökkenek, majd október 9-től a jelzett időszak végéig a csúcsértékek 19 és 24, a minimumok 5 és 9 fok között ingadoznak. Esőre csak elszórtan lehet számítani.

A hegyvidéken nappal 11 és 16, éjszaka 2 és 7 fok közötti hőmérsékleti értékek várhatók a következő két hét folyamán. Esőre csak elszórtan, nagyobb valószínűséggel 5-e körül, valamint 10-e után lehet számítani.

Székelyudvarhelyen

az Accuweather meteorológiai szakportál előrejelzései szerint október 4-én lehet a legmelegebb, 23 Celsius-fok, majd csökken a hőmérséklet, igaz, az említett időszak végéig kitartanak a 19-20 fok közötti nappal maximumok. Éjszaka 6-8 fokos minimumokkal kell számolni, a csapadék valószínűsége október 13-án és 14-én a legnagyobb.

Kiemelt kép: unsplash.com / fotó: Jakob Owens