Még egy kicsi tavasz, aztán jön a hó

Tavaszias időjárás várható 2024 első hetében, a második héten azonban a sokéves átlagot megközelítő hőmérsékleti értékek térnek vissza, írják az Agerpresen az Országos Meteorológiai Szolgálat január 1-14. közötti időszakra vonatkozó előrejelzésére hivatkozva.

Erdélyben

az év első hetében szokatlan meleg lesz. A hőmérsékleti csúcsértékek regionális átlaga 6-9 Celsius-fok között váltakozik, éjszaka átlagban mínusz 2 és 3 fok közötti értékre csökken. Ezután lehűlés következik, a második héten átlagban mínusz 3 és 1 fok közötti maximumok, illetve mínusz 10 és mínusz 5 fok közötti minimumok várhatók.

Csapadék január 4-11. között a legvalószínűbb.

Udvarhelyen

a jelzett időszak első hetében, 6-án, szombaton lesz a legmelegebb, ekkor 12 Celsius-fokig is felkúszhatnak a hőmérők higanyszálai, pénteken és vasárnap is meleg és napos idő lesz: 8 fok lesz a maximum-hőmérséklet. Szerdán és csütörtökön 1-2 fokkal ennél hidegebbre kell számítani, sőt, eső is előfordulhat. Éjszakánként átalagosan 2 fokra hűl majd le a levegő.

Január 8-tól visszatérnek a mínuszok, a nappali hőmérséklet is alig megy majd fagypont felé, éjszaka pedig akár mínusz 10 fokig is lehűlhet  az idő. Havazásra a hét több napján is számíthatunk.

A kiemelt kép illusztráció