Meddig kell még félni Szombatfalván a csattanástól?

Jó nagy marha miatt történt a baj.
Fotó: Dávid Anna Júlia

Újabb baleset történt vasárnap este 9 és 10 óra a szombatfalvi kereszteződésben, a Wesselényi Miklós és a Tamási Áron utcák találkozásánál. A jelzőlámpa kiütése óta ez már a második komolyabb ütközés, amelyet a rendőrségnél is nyilvántartanak.

A közúti esemény után kevéssel arra járó kollégánk arról számolt be, hogy egy személyautót ütött el egy kisebb teherautó, ami – állítólag – egy “négyezer lejes” tehenet szállított.

Hétfőn reggel még ott volt az elsodort autó, amit a napközi kerítése állított meg.

Frissítés: Az Udvarhelyszéki Közlekedési Infó Facebook-csoportban közöltek és szemtanúk szerint szombaton is történt baleset ugyanott. Az utcanévtáblát állítólag akkor törték ki, és nem vasárnap. Az alábbi felvételek akkor készültek:

fotó: Demeter Bálint Róbert, Szász Zalán

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő elmondása szerint a figyelmetlenség okozta az elmúlt két hétben történt baleseteket, mióta a jelzőlámpa nem működik. A közlekedési táblákat egyszerűen figyelmen kívül hagyják az idegen sofőrök, mondta, mert ahhoz vannak szokva, hogy a terelőúton elsőbbségük van. Valamivel több mint egy hete egy bákói, most egy besztercei kamionsofőr volt a hibás, mindketten egy-egy személyautót sodortak el. Komolyabb személyi sérülés nem történt.

A további szerencsétlenségek elkerülése végett a városházán dolgoznak a jelzőlámpa-rendszer cseréjén, a lámpatestek már megvannak, és reményeik szerint a hét folyamán sikerül beszerezni egy erősebb póznát is hozzá – biztosított Zörgő Noémi sajtószóvivő.