Már szombaton továbbjutottak az asztaliteniszezők

Fotó: PÁL ZOLTÁN

Szombaton elkezdődtek az asztalitenisz Európa Kupa csoportküzdelmei a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. Miután a horvát Libertas Marinkolor Dubrovnik megverte a Fortune Kievet, és még szombat este ez az udvarhelyieknek is sikerült 3-1 arányban, hamar eldőlt, hogy az ukránok csoportutolsóként zárnak Udvarhelyen.

Ez egyben azt is jelentette, hogy a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub és a horvát bajnokság ezüstérmese továbbjut függetlenül attól, hogy mit játszanak egymás elleni, vasárnap délelőtti mérkőzésükön.

Ahogy György István, a klub edzője a forduló előtti sajtótájékoztatón ígérte, ekkor szerephez jutott a csapat egyik fiatalja, Tamás Szabolcs is. Ő és György Szilárd elvesztette ugyan párharcát, Sebastian Loso meccsben tartotta az udvarhelyieket, megnyerve mindkét meccsét, így 2-2-ről várták az utolsó összecsapást a csapatok. Ebben a szettek aránya is 2-2 volt, így az utolsó szettre, az úgynevezett rövidítésre maradt a döntés, amelyben Miho Simovic bizonyult jobbnak, így 3-2 arányban nyertek a horvátok és végeztek a csoport élén.

Az Európa Kupa májusban Horvátországban folytatódik, ahol 16 csapatból kerül ki a legjobb, a bajnokság győztese. Addig sem pihen a székelyudvarhelyi asztalitenisz csapat, hétvégén a román bajnokság elődöntőinek első mérkőzésén a Steaua ellen kell helytállniuk.