Már a Halotti beszéd és könyörgésben is benne volt, hogy ez csak kamu!

Dr. Kovid Kalányos, a Bábel Bójái Tudományegyetem nyelvtörténeti karának docense, egyben az orvostudományok doktora kutatásai során a Búvár negyedben találta ezt a szövegrészletet, amit szombaton át is küldött nekünk Facebook-üzenetben.

Figyelem! A KACSA rovatunkban megjelenő írásaink nyomokban valóságot is tartalmazhatnak.

A 19 éves Kalányos professzor az áll-tudományokra specializálódott. Kimutatta, hogy van hegyes áll, kerek áll, kital-áll és eszed meg-áll. Utóbbi különösen jellemző, amikor a pópa kezében meg se remeg a „kalány”. Most pedig forradalmi felfedezést tett a koronavírus kapcsán: a hamu nem kamu!

A kitűnő tudós már évtizedekkel ezelőtt arról vált híressé, hogy felfedezte az Ettől Oda-Sars nevű vírust, amivel komoly teológiai vitákat váltott ki az oralitás-hívők között. A kutató újszerű felfedezése, melyet már egyébként sokan meglebegtettek áll-tudományos körökben, hogy a khomuv szót nem hamuként kell érteni a temetéskor szokásos ómagyar imádságban, hanem kamuként.

A kutató ezt az áll-tanulmányt küldte át portálunknak közlésre, mai magyar nyelvre lefordítva:

nincs is semi virus a gecibe.a szatokat hogy verjen az isten beneteket arcal a betonba nincs is semi virus ez csak kamu

Eredetiben az általa megtalált szöveg így néz ki:

Látjátok feleim szümthükkel, mik vogymuk: (nincs es semmi) vérus es khomuv uogmuk. Menyi ghecziben terömtevé elevé münköt az Isten! Es adutta valá nekünk Udvarhelyt házuá. Tilutoá űt az vérustól. Mondá nekije: abrazatjat betonba veré.