Magabiztos előnnyel jöttek Udvarhelyre a portugálok, aztán…

Cservik győzelme továbbjutást ért, fotó: KISS JÁNOS

Asztalitenisszel telt meg a Városi Sportcsarnok múlthéten, a férfi Szuperliga őszi idényének teremtornáját rendezték hét elején, míg vasárnap, november 10-én az Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját.

Jól hangolt utóbbira a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub, 4-3-as pozitív mérleggel zárta a Szuperliga küzdelmeit kedden, továbbra is megőrizve annak a lehetőségét, hogy a legjobb négy között végezzen a bajnokságban. Jelenleg a harmadik helyen állnak a Mioveni és a Steaua mellett, csupán Câmpulung két csapata előzi meg őket.

Az Európa Kupában

egy, nem túl bíztató három-egy arányú vereség után várhatta a hazai visszavágót az udvarhelyi csapat, de az mindenképpen jól jött, hogy a Clube Desportivo Sao Roque első számú játékosa, a kínai Tianming Zhao nem tudott a csapattal utazni a visszavágóra.

György Szilárd magabiztos, 3-0 arányú győzelemmel kezdte meg az összecsapást, ezután Nuno Henriques jött Sebastian Losónak, az udvarhelyiek svéd idegenlégiósának, és a portugál nagy meccsre késztette a SZAK játékosát. 2-2-es szettállásnál, a mindent eldöntő, ötödik szettben meccslabdája is volt a portugálnak, végül mégis 16-14 arányban Losónak sikerült győzni. Végül Cservik Krisztián állt asztalhoz az udvarhelyiek részéről, és három szettben megnyerve párharcát beállította a 3-0 arányú végeredményt, a negyeddöntőbe ütögetve ezzel csapatát. A SZAK decemberi ellenfele a szlovák SK Vydrany lesz.