Lassan, de nőnek a számok országszerte

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza július 24-étől július 30-áig, szombattól péntekig közzétett közleményei szerint

az országban

976 új esetet regisztráltak az elmúlt héten, ami az előző heti érték szinte kétszeresét teszi ki, miközben az utóbbi hét alatt jegyzett gyógyultak száma (565) mintegy fele ennek. Minden megye fertőzöttségi aránya így is súrolja a nullát, de valamivel magasabbak, mint pár hete, Ilfov megyében a legnagyobb, 0,17, de van olyan megye is, ahol 0 (Kovászna).

A kórházakban kezelt betegek száma újra nőtt, ezúttal egy hét alatt kicsit több mint százzal (egy hete csak hússzal), az intenzíven is többen vannak.

A július 30-ai adatok szerint:

Országos adatok
A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

az elmúlt hét során alig 2 új esetet jegyeztek, a gyógyultak száma hárommal nőtt. Haláleset már nem volt július 5-e óta.

A július 30-ai adatok:

Hargita megyei adatok

A városban

a hét elején még két, nem székelyudvarhelyi személyt kezeltek a kórházban, a hét közepére eggyel kevesebben lettek, csütörtökön óta pedig ismét nincs koronavírus-fertőzött a kórházban, mondta el a városháza szóvivője, Zörgő Noémi. A fertőzöttségi mutató változatlanul 0,03 ezrelék.

Székelyudvarhelyi adatok
Kiemelt kép: archív, Szilágyi István