Lassacskán lehet indulni Csíkszeredába

Az állami rendőrségen nyitott kapukkal várnak
fotó: Ambrus Bernadett

Az udvarhelyi rendőrségen semmi mozgás, úgy tűnik, „hazament” a DNA – jelenti a helyszínről munkatársunk. Működik az autóbejegyzésekkel foglalkozó részleg is, ahol június óta minden csütörtökön 9.15 és 14.45 óra között fogadják az ügyfeleket.

Aki jogosítványt szeretne cserélni, annak is már csütörtökön, január 20-án nyitva áll az ajtó a prefektúra Kossuth Lajos utca 11-13 .szám alatt található jogosítványkibocsátó és autóbejegyzési osztályán Csíkszeredában.

Az autóbejegyzési részlegre azonban csak péntektől lehet menni a kettes ablakhoz, az előzetes programálás szerint – válaszolta kérdésünkre a prefektusi hivatal munkatársa.

A járművezetési vizsga gyakorlati szakaszára előjegyzetteket értesítik, hogy mikor pótolhatják az elmaradást, a január 25-26-ára előjegyzett elméleti vizsgázók mehetnek nyugodtan az előjegyzésük szerint – tudtuk meg.

Mi történt?

A korrupcióellenes ügyészség és igazgatóság munkatársai szerdán a székelyudvarhelyi állami rendőrség, illetve a megyei prefektúra keretében működő jogosítvány- és járműbejegyzésekkel foglalkozó hivatal székhelyén végeztek házkutatást többek között. Erről bővebben itt írtunk.

Ennek következtében szerdán szünetelt a hivatal ügyfélszolgálati tevékenysége, akiknek programálásuk volt, azokat hazaküldték, jelezték olvasóink tegnap.