Pillanatok alatt lőtt négyet Torda, aztán elkezdtünk felzárkózni

Sok minden nehezítette a Hargita Kézilabda Klub helyzetét első idei bajnoki mérkőzésükön.

Nehezen indult a Hargita Kézilabda Klub első, 2022-es bajnokija a tabellán előttük álló tordaiak ellen. Az első percekben még Miklós Flóra visszatérése sem tudta boldogítani a csarnokban összesereglett mintegy 70 szurkolót, hisz míg az udvarhelyiek nem találták a ritmust, a vendégek szinte minden helyzetüket értékesítették: átlövésből, gyorsindításból és a szélről is eredményesek voltak. Pillanatok alatt lőttek 4 gólt, míg a hazaiak egyáltalán nem tudtak betalálni.

Mester Zsolt időt is kért, azonban ez sem hozta meg a hozzá fűzött reményeket, a kupaktanács után is a tordai csapat folytatta ott, ahol abbahagyta, és 8 perc után már 0-7-et mutatott az eredményjelző.

A fizikálisan erősebb tordaiak, akik látványosan magasabb kezdősorral tudtak felállni, elég sok gondot okoztak az udvarhelyi támadásoknál, a hazai lányoknak nem sikerült áttörni a védőfalukat, és rendre meg is cibálták őket a vendég védők.

A tizedik percben büntették először a kemény tordai védekezést, Alexandra Toader kapott kétperces büntetést, és ezt az éppen a sérüléséből visszatérő Miklós Flórának sikerült büntetni, és megtörni ezzel az udvarhelyi gólcsendet. A Hargita KK el is kezdett zárkózni. A gólt követően gyorsan indultak volna a tordaiak, de egy lépéshiba hiba miatt a bírók visszafújták a támadásukat, és a szemfülesen egyedül elől maradó Sándor Alízt hozták játékba a hazaiak, aki nem is rontotta el a ziccert, majd Márton Kinga két góljával percek múlva már csak három gólos volt a hátrány.

Sajnos ebből nem tudtak tovább faragni Mester Zsolt tanítványai, noha Chiratcu Andrea magabiztosan értékesítette a csapat heteseit, szám szerint négyet, és Kosza Kincső a szélről is kivette a részét a góltermelésből, ő hárommal járult hozzá ahhoz, hogy a két csapat közti különbség ne nőjön nagyobbra 5-6 gólosnál. 15-21-es állásnál mehettek pihenőre a csapatok.

Ahogy az első játékrész lezárult, úgy kezdődött a második, mégpedig egy Kosza Kincső góllal, de hiába sikerült mindig újra picit csökkenteni a különbséget, a tordaiaknak mindig volt válaszuk, és ez láthatóan lelkileg is letörte az udvarhelyi lányokat. Ahogy a tordai kapusok, az első félidőben Enache Alexandra, a másodikban Bianca Galațeanu által bemutatott kapusbravúrok is. Az udvarhelyi kapuban ezek sajnos elmaradtak, Sánduly Zsófia ugyan próbálta állni a sarat Dumitrașcu Noémi Miovenibe való igazolása miatt, nem volt tartalékja, ezért végig is védte a meccset.

Körülbelül a 40-45. percig sikerült 5-6 gólon tartani a tordaiakat, azonban ekkor újabb problémák nehezítették a hazaiak dolgát. Az addig magabiztos kezű Chiratcu hetest hibázott, a játékvezetők sorra fújták be a lépéshibákat, amihez Mester Zsoltnak is volt egy-két szava, ezért őt sárgával büntették a bírók. Marius Marocico másodedző próbálta nyugtatni, hogy ne küldjék fel pirossal a lelátóra.

Az utolsó negyedórában az is kijött, hogy a tordaiak sokkal több cserelehetőséggel rendelkeztek, így a friss játékosaik még egyet rá tudtak pakolni a tempóra, és 6-7 perc alatt rögtön 10-11 gólosra duzzadt a különbség, ami aztán meg is maradt a meccs végéig, 25-36 arányban kapott ki a Hargita Kézilabda Klub.

Az udvarhelyiek részéről Chiratcu volt a legeredményesebb a maga hat góljával, Miklós Flóra és Kosza Kincső 5-5, Miklós Enikő, Györgypál Zsanett és Márton Kinga 2-2, Dénes Szidónia, Larisa Cerghit, és Sándor Alíz 1-1 alkalommal volt eredményes.

Mester Zsolt szerint a mérkőzés főként a védekezésen, és azon belül is a kommunikáción ment el, illetve a hiányzók is nagyon megnehezítették a dolgukat. „A jobbszélről kiesett három játékosunk, oda ki kellett találni valamit. Flóra kéztörés után van, őt sem akartuk védekezésben túlerőltetni. Görcsösen kezdtük a mérkőzést, belehibáztunk, és utána kellett futnunk az eredmény után. Voltak ugyan lehetőségeink a felzárkózásra, de kiengedtük ezeket a kezünkből, és nem mellesleg amikor sikerült könnyű gólokat szerezni, akkor azonnal reagáltak rá. Jobban akart ma Torda” – értékelt. Gratulált is az ellenfélnek, és saját játékosainak is: „nem adták fel, végig küzdöttek, nem úgy jöttek ki a dolgok, ahogy szerettük volna”.

A vereség után a Hargita Kézilabda Klub továbbra is a bajnokság 11. helyén áll, a következő fordulóban a tabella nyolcadik helyét elfoglaló vásárhelyiekhez utaznak január 30-án.

Kattints a hozzászólások megjelenítéséhez

Korábbi képriportok