Lakástűzben halt meg egy hajléktalan nő Bögözben

Tűz ütött ki október 25-én, szerdán egy bögözi háztartás melléképületében – tájékoztat a Hargita megyei tűzoltóság.

A helyszínre a székelyudvarhelyi tűzoltóság két egysége ment ki két tűzoltóautóval, illetve a bögözi önkéntes tűzoltóság. A tájékoztatás szerint a tűz egy melléképületben keletkezett 10 négyzetméteres területen, amit az önkéntes tűzoltók oltottak el. Az épületben rekedt egy 64 éves nő, aki elhunyt.

A Bögözi Pagyvan Tűzoltó Egyesülettől annyit sikerült megtudnunk, hogy őket 15 óra 12 perckor riasztották az esethez. Az idős hölgy az épületben élt, egyedül. A tűz okát nem tudták megmondani, de kiemelték, a lakásba nem volt bekötve áram.

Ülkei Zoltán, Bögöz polgármestere megkeresésünkre elmondta, a hölgy hajléktalan volt, egy évvel ezelőtt tudott szállást biztosítani neki a település egy kis faházban, amit leszigeteltek és hősugárzóval szereltek fel, amihez az áramot a szomszéd házból biztosították. Ez utóbbival kifejezetten a tűzeset eshetőségét szerették volna csökkenteni. A polgármester nem tudott biztos információkkal szolgálni azt illetően, hogy mi volt a tűz oka, a feltételezése szerint egy meggyújtott cigaretta lehetett a vétkes. Azt megerősítette, hogy a nő a tűzben vesztette életét.

Â