Korcsolyát, s jelmezt fel!

Megkoronázzák a város jégkirálynőjét és jégkirályfiját.
Fotó: az Udvarhelyi Fiatal Fórum Facebook-oldala

Idén is megrendezi hagyományos jégkarneválját az Udvarhelyi Fiatal Fórum a Jungle Étterem mögötti korcsolyapályán február 24-én, vasárnap.

A délelőtti program főként a gyereknek szól, 10 órától jelmezverseny és ügyességi verseny kezdődik a számukra. A lurkókon kívül négy különleges kabala is lesz a jégen, a Székelyföldi Legendárium szereplői. Az eseményről az arcfestés sem maradhat el, az UFF önkéntesei idén is kipingálják gyerekeket. A jelmezverseny nyerteseit Jégkirálylány és Jégkirályfi díjjal jutalmazzák a szervezők, de senki sem fog üres kézzel hazatérni, hiszen ajándékok, forró tea és zsíros kenyér jut majd mindenkinek.

A gyerekeknek szóló délelőtti programot követően 12 órától jégkorongmérkőzést láthatnak az érdeklődők, a Székelyudvarhelyi Sportklub diákjai lépnek pályára.

A déli szünetet követően a jégkarnevál délutáni programja 16 órától kezdődik. Díszvendég a Csíkszeredai Sportklub és Sportiskola műkorcsolyázó csapata, akik versenyprogramjaikat mutatják be a székelyudvarhelyieknek. Ezután, 17 órától megnyílik a pálya mindenki számára, félpályán kezdődnek a nagyobbaknak szóló ügyességi próbák és versenyek, félpályán pedig szabad korcsolyázás különleges zene-összeállításokra.

A jelmezben érkező gyerekek és fiatalok ingyenesen korcsolyázhatnak egész nap, másoknak az eddig megszokott jegyek érvényesek, felnőtteknek 10 lejbe, a gyerekeknek 6 lejbe kerülnek a belépők.