Kezdődik a felnőtt asztalitenisz bajnokság

Pénteken, október 16-án rajtol az asztaliteniszezők felnőtt csapatbajnokságának B divíziója a Temes megyei Újszentesen. A Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub két csapatával is érdekelt, sőt, ha a szabályzat engedné, akkor a harmadik, gyerekekből álló csapat is megmérettethetné magát, hiszen sikerrel vették a múlt heti selejtezőtornát a Bákó megyei Moinești-en.

Fotók: Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub

A moldvai városban a Kiss Bence, Bedő Bálint, Toró Dávid és Sebők Márton alkotta csapat nagyszerűen teljesített, el is csípték a bejutó helyet, de a szabályzat szerint csak két csapata szerepelhet egy klubnak ugyanabban a ligában. A fiatalok legyőzték Vatra Dornei és Tulcea csapatait, Kézdivásárhely és a hazai csapat ellen vereséget szenvedtek.

Ami az előttünk levő hétvégét illeti,

az udvarhelyi klub második számú csapata a dr. Mózes Gyula, Sánduly Levente, Jenei Barnabás és Mózes Botond felállításban szerepel. Az első számú csoportban az ellenfelek Vatra Dornei, ACTT Bukarest, ISK Sepsiszentgyörgy, Temesvár, CSM Craiova, ACS Dumbrăvița és a CSM Zilah lesznek, a cél a mezőny elején végezni.

A harmadik csapat összetétele Karácsony Dániel, Balázs Csaba, Vetésy Norbert és Geréb Attila, ők az erősebbnek tűnő második csoportban kaptak helyet. Az ellenfelek Fălticeni, U. Craiova, CSC Dumbrăvița, Giurgiu, TTT Bukarest, Kézdivásárhelyi NMSK, illetve Moinești csapatai lesznek.