Kettő-nullra vezetett a besztercei, amikor rákapcsolt Sánduly

Fotó: GÁL ELŐD

Beszterce ellen zárta a 2022-es évet az asztalitenisz Szuperligában a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub vasárnap, december 11-én a városi sportcsarnokban. A hazai együttes eddig a Bukaresti Steaua elleni vereséget leszámítva minden mérkőzését megnyerte, így egy győzelem esetén szorosan ott maradtak volna a fővárosi klub nyomában a táblázaton.

Ennek megfelelően indított a csapat svéd idegenlégiósa, Sebastian Loso, aki az első két játszmát be is húzta Szilágyi ellen, és ugyan a harmadikban is vezetett, ellenfele megfordította az állást és szépített. A negyedik játszámban fej-fej mellett haladt Szilágyi és a svéd, de 7-7 után az udvarhelyi klub asztaliteniszezőjének jött ki jobban a lépés, aki így be is húzta a negyedik, kettejük meccséről döntő játszmát.

György Szilárd így már hazai vezetésnél következett Roșca ellen, az udvarhelyiek közül másodikként. A besztercei kezdett jobban, övé volt az első pont, majd miután Szilárd egyenlített, ismét Roșca jutott előnyhöz. A játszma második felében azonban az udvarhelyi játékos kezébe vette az irányítást és meg is nyerte az első felvonást. Kísértetiesen hasonlóan alakult a második játszma is, Roșca sokáig vezetett, de ahogy közeledtünk a szett vége felé, Szilárd egyenlített, fordított, majd ki is harcolt néhány pont előnyt, amit meg is tartott az udvarhelyi sportoló.

A harmadik játszmát Szilárd kezdte magabiztosabban, de nem adta könnyen a bőrét a besztercei, 0-4-ről sikerült felkapaszkodnia, és szorossá tennie a harmadik játszmát, amelyet végül 11-7 arányban nyert a SZAK asztaliteniszezője, 2-0-ra módosítva az állást.

Az udvarhelyiek részéről utolsónak Sánduly Levente állt asztalhoz Sîngeorzan ellen. A fiatal udvarhelyi játékosnak nehezen kezdődött, több pontatlanságot követett el, ellenfele 0-4-re lépett el. Ekkor ő is beleütötte a labdát a hálóba, ettől Levente megkönnyebbült, pillanatok alatt ledolgozta hátrányát és átvette a vezetést. A játszma vége a beszterceinek jött ki jobban, aki az első után a második szettet is behúzta, majd a harmadikban is megszerezte a vezetést, így közel került csapata a szépítéshez.

Időt is kért György István, a székelyudvarhelyi klub edzője, és fel is rázta a fiatal udvarhelyi asztaliteniszezőt, aki megfordította az állást és meg is nyerte a harmadik játszmát. A negyedikben Levente ott folytatta, ahol az előzőben abbahagyta, nyerte az első három labdamenetet, és végig tartva 2-3 pontos vezetését, kiegyenlített. Ami a nyert szetteket illeti, jöhetett az utolsó játszma. Sîngeorzan a szépítésért, Sánduly Levente az udvarhelyi győzelem behúzásáért adogatott. A lélektani előny már nála volt, és ezt ki is használta, szoros utolsó játszámban, de ő volt a jobb, így az udvarhelyi csapat mindhárom párharcát megnyerve 3-0-ra győzött saját közönsége előtt.

A Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub így négy nyert meccsel, a bajnokság élmezőnyéből várja a 2023-ban esedékes folytatást.