Két nő megrázó élményéről a színházban

Legújabb, EXiT című előadásának bemutatójára készül a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. A Matei Vișniec kortárs román szerző által írott A nő teste mint csatatér a boszniai háborúban című dráma alapján készült studióelőadást először hétfőn, március 27-én este 19 órától láthatja a közönség, majd másnap, kedden ugyanebben az órában.

A Zakariás Zalán rendezte darabban megjelenik Dorra, a boszniai lány, aki egy megrázó élményen esett át, akárcsak Kate, az amerikai nő. Az egyikük a saját testén keresztül tapasztalta meg a fájdalmat, ami húsáig hatolt és lassú növekedésnek indult benne, a másik a lelkének széthullásában. Mindketten a kiutat keresik ebből a zsibbasztó ürességből, ami egy fekete küldemény a külvilág részéről. Azonban a legnagyobb sötétben ismerszik meg a fény, ez a küldemény ajándék is lehet, ha felismerjük, elfogadjuk és szeretjük. Az előadás címe, EXIT annyit jelent, mint kijárat az életből az életbe – írják az előadás ismertetőjében.

Helyet foglalni és jegyet vásárolni a művelődési házban, a jegypénztárnál lehetséges hétköznapokon 11–14 és 15-17 órák között, vagy a 0743.212.131-es telefonszámon.

Az előadásban Dorra szerepében Veres Orsolya színészt, meghívott vendéget, Kate McNoil szerepében Pál-Varga Mártát, a társulat tagjának színészét láthatja a közönség. Ügyelő: Száva Klaudia, a fényért Toásó István, a hangért Boca Hunor-Lehel felel, fordító és dramaturg Bereczki Ágota m. v., a jelmezekért, a díszletért és a zenéért Csíki Csaba m.v. felel.
Kiemelt kép: archív felvétel.