Kellene a román útlevél?

A kép illusztráció.

Június 24-étől kezdődően meghosszabbítják a munkaprogramot azoknál az útlevélosztályoknál, ahol a benyújtott kérések megnövekedett száma szükségessé teszi, tájékoztatott csütörtökön kiadott közleményében a belügyminisztérium.

A csíkszeredai útlevélosztálytól viszont megtudtuk, hogy ez Hargita megyére nem vonatkozik, „most is kong a váróterem” és az online rendszerben is bőven vannak szabad helyek. Időpontot ezen az oldalon lehet foglalni, de az udvarhelyi munkapontra ez nem vonatkozik, ott csak személyesen lehet.

Csíkszeredában tehát a megszokott nyitvatartási program szerint fogadják az igénylőket, hétfőtől péntekig 8.30-tól 16.30-ig, keddenként pedig 18.30-ig, a Márton Áron utca 56. szám alatt.

Udvarhelyen a hónap minden második csütörtökén, 9 és 15 óra között van ügyfélfogadás, legközelebb július 4-én, a lakossági nyilvántartási osztály székhelyén, a Bethlen Gábor utca 43. szám alatt.

A belügyminisztérium közleményében arra is kitér, hogy bevezettek egy rendszert, amelyen keresztül SMS-ben figyelmeztetik az állampolgárokat, ha útlevelük érvényessége egy-három hónapon belül lejár. A leadott kérés iktatószáma vagy a kérelmező személyi azonosítószáma (CNP) alapján online ellenőrizhető.