Karrier és perspektíva: légy te is beszerző a Melindánál!

Kezdő, illetve már tapasztalattal rendelkező beszerzőket keres a Melinda Instal – a munkakört a cég stratégiai beszerzője mutatja be.

fotók: Melinda Instal

Csáka István több mint hét éve dolgozik a Melinda Instalnál beszerzőként, munkája igen sokrétű és szerteágazó, amely nap mint nap új kihívásokat és lehetőségeket kínál. Mást ne mondjunk, egy hete jött haza egy újabb, Kínában tett üzleti útról.

A világ ma folyamatos átalakulásban van és már nem az a séma, hogy elvégzed az egyetemet, elmész valahová dolgozni és majd onnan nyugdíjba. A mostani fiatalok az anyagi stabilitás mellett olyan munkát szeretnének, ami izgalmas és nem unalmas. Ha csak az én munkakörömet vesszük, az például nagyon sok utazással, tárgyalással is jár, amely során az ember másképp szemléli a világ dolgait – mondja Csáka István.

A Melinda Instal stratégiai beszerzője Bukarestben végezte a közgazdasági egyetemet, mégpedig angol nyelven, ezt követően dolgozott diákszervezetnél, majd gyakornokként az Európa Parlamentnél, de több munkát és projektet kipróbált IT cégnél, start upnál, illetve az állami szektorban is. Mára kitanulta a beszerzési szakma csínját-bínját és kiváló mentori képességekkel is rendelkezik, amelyek elengedhetetlenül szükségesek abban az esetben, ha a cégnél meg kell tanítani valakinek a beszerzés folyamatát.

– A hozzánk jelentkező, nem a szakmából érkezőnek mindenekelőtt a Melinda Instal szerkezetével, rendszerével kell megbarátkoznia. El kell sajátítani a szervezeti kultúrát, az első napokban-hetekben meg kell ismerni a kollégákat, a beszerzésen kívül a többi osztályt, tehát az értékesítést, szervizt, logisztikát vagy akár a pénzügyet.

Ami a beszerzéshez szükséges kompetenciákat illeti, Csáka István szerint ez a szakma felelősséggel jár, hiszen a beszerző elsősorban a cégnek a pénzével gazdálkodik. Ugyanakkor kell hozzá nyitottság az új információk és az új kultúrák iránt, ugyanis teljesen másképpen tárgyal egy kínai, mint egy török vagy európai partner és ilyenkor tulajdonképpen a mi cégünket képviseli a beszerző. Továbbá jó lehetőség a nyelvtudás gyarapítására és csiszolására, munkánk közben mindennapos a román és az angol nyelv használata, így remek fejlődési lehetőséget kínálunk ebben is. Továbbá a tárgyalástechnika fortélyait is itt tanultam meg, rendkívüli módon élvezem, amikor egy-egy technika elhozza a kívánt eredményt.

– Van az a motiváció, ami a pénzen túl van: autonóm vagy, célod van, amiért megéri minden nap felkelni, amit lépésenként megvalósítasz és az idő folyamán megtanulod a szakmát, fejlődsz. Ha szombaton délután odahaza gitározol, azt nem azért teszed, hogy fizessenek érte, hanem azért, mert szeretnél megtanulni gitározni. Ha jól sáfárkodsz a tudásoddal, hamar tudsz előre lépni.

Egy kezdő beszerző a beilleszkedési tervvel kezd, majd belelát a folyamatokba, megtanulja például, hogy mi a „kódkreálás”. E művelet során kerül minden termék mellé a megfelelő adat: a térfogat, súly, méret, anyag, márka, vámbesorolás, egyebek. A kezdő általában ezekkel a kisebb, általánosabb lépésekkel indul, olyanokkal, amelyekkel meg tudja szokni a felelősséget, a pontos adatfelvezetést, így fokozatosan kerül bele a folyamatba, egy idő után már a vevői rendeléseket is tudja kezelni – avat be a részletekbe István.

– A beszerzési munkánál egyfajta jelző is a „just in time”, vagyis az, hogy mire a vevőnek szüksége van a termékre, hogy vigye el azt a munkálatra vagy a projektre, arra az időre gurul be a kamion az udvarra. Erre törekszünk.

A mi környékünkön, Udvarhelyszéken nincs még egy ilyen cég, ahol ennyire komoly lehetőségeket kap valaki, hiszen olyan csapatunk és olyan kapcsolati hálónk van, amire büszkék vagyunk. Kitartással és munkával itt sok minden elérhető, tehát ha olyan a hozzáállásod, a bizalmat biztosan megkapod.

Az új emberek mentorálásában pedig az is fontos, hogy a cégnél nagyon nyitottak vagyunk, tehát bármi van, gyere, szólíts meg, állíts meg, kérdezz és mi válaszolunk, segítünk – mert így lépünk előre!

. . .

Melinda Instal SRL. egy elismert épületgépészeti szakkereskedés, amely kiemelkedő minőségű termékekkel és szolgáltatásokkal szolgálja ki ügyfeleit. A vállalat termékpalettája több mint 25 ezer féle cikket tartalmaz, amelyeknek a beszerzése adat vezérelt döntések alapján történik a piac napi szintű változásainak megfelelően, így folyamatos kihívásokat teremt a beszerzési osztályunk tagjainak.

A megnövekedett igények kiszolgálása érdekében a beszerzési csapatunkba keresünk egy Senior Buyer munkatársat, aki kereskedői szemléletre alapozva kiemelkedő beszerzési készségekkel rendelkezik.

A Senior Buyer feladatai:

Ami nélkül nem tud a csapatunk része lenni:

Amit kínálunk munkádért cserébe:

Amennyiben szívesen dolgoznál egy olyan vállalatnál, ahol kiemelkedő lehetőségeket kapsz a beszerzés terén, küldd el részletes önéletrajzodat a karrier@melinda.ro e-mail címre.

. . .

Melinda Instal SRL egy elismert épületgépészeti szakkereskedés, amely kiemelkedő minőségű termékekkel és szolgáltatásokkal szolgálja ki ügyfeleit. A vállalat termékpalettája több mint 25 ezer féle cikket tartalmaz, és folyamatosan változik a piaci igényeknek megfelelően.

Az innovatív beszerzési csapatunkba most keresünk egy Junior Buyert, aki a beszerzés területén és annak folyamataiban szeretne fejlődni és számos készséget megszerezni.

Ebben a munkakörben:

Az alábbiak nélkül nem tudsz a csapatunk része lenni:

Amit kínálunk munkádért cserébe:

Amennyiben szívesen dolgoznál egy olyan vállalatnál, ahol kiemelkedő lehetőségeket kapsz a beszerzés terén, küldd el részletes önéletrajzodat a karrier@melinda.ro e-mail címre.