Kapás volt a szejkei medvecsapdánál

Ismét medve sétált a szejkei csapdába, amelyet az Orbán Balázs sírjához vezető út mentén, a patakparti füves területen helyeztek ki a vadászok.

Kedd délelőtt 11 órakor kisebb embertömeg fogadott a sétányon, a – már a vadászegyesület terepjárójához kötött – csapdából egy szép nagy medvefej bújt ki, forgolódott idegesen. A rövid közszemle után rácsukták a fedelet, a vadászelnök és a polgármester vezényletével elindult a helyi rendőrség autójával biztosított konvoj a fürdőtelepről kifelé vezető úton.

Helyszíni értesüléseink szerint a múlt éjszaka folyamán történt a fogás, a sűrűn látogatott zónában cammogó állatot csokival és almával sikerült becsalni a ketrecbe, akárcsak a múltkor. Az akkori bocsnál jóval nagyobb, a becslés szerint 200 kilogramm körüli állatot a vadászok elszállították, lakott helyektől távol eső helyre fogják áthelyezni, szabadon engedni – tudtuk meg a városházától, amely a Nagy-Küküllő vadásztársulatot bízta meg a beavatkozással.

A szejkei vállalkozások működtetői, illetve a patakmedret tisztító UTCA emberei szerint sem ez az egyetlen példány, amely a környéken kószál. A jégkását áruló fiatalember azt mondta, a múlt héten egy kisebb egyedet maguk a turisták hajtottak el hangoskodással, füttyszóval.