Kánikula után hidegzuhany jöhet?

Kánikulára és magas hőmérsékleti értékekre számíthatunk a következő két hétben a régiók többségében, de viharok is várhatók még – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat június 28-a és július 11-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a kéthetes időszak első napján a várható átlag 28-ról 34 Celsius-fokig emelkedhet, míg július első három napjában jelentősen csökken a hőmérséklet, és 3-án már nem fogja meghaladni a 26-27 fokot, ezt követően azonban ismét fokozatosan növekedni fog. Az éjszakai minimumok július elsejéig emelkednek, majd enyhe csökkenés várható, 3-a és 11-e között pedig nem lesz jelentősebb hőmérséklet-ingadozás. Mivel ebben az időszakban továbbra is fennáll a légköri instabilitás, szinte minden nap lehet átvonuló zivatarokra, viharokra számítani.

Székelyudvarhelyen, a weather.com 10 napos előrejelzése szerint minden nap számíthatunk zivatarra, kisebb nagyobb valószínűséggel. A csúcshőmérséklet a június 30-a és július 13 közötti időszakban 31 Celsius-fok lesz, mely az említett intervallum első napjától folyamatosan csökken, míg végül július 2-án, pénteken 23 fokra esik le, és csak vasárnap, július 4-től kezd el újra emelkedni, míg július 13-ára a 28 Celsius-fokot is eléri majd. 

Agerpres