A kürtős megy, a pálinka marad

A női kézilabda válogatott megérkezett. Ilyen volt a farkaslaki fogadtatás.

Őket nézed hétről hétre a képernyőn: a Bajnokok Ligájában, a magyar bajnokságban a válogatott meccseken, és most itt vannak karnyújtásnyira tőled. Látni, ahogy Farkaslakán a tokiói olimpiára készült, magyarock feliratú szerelésekben leszállnak a Scorpion Trans járatáról a magyar női kézilabda-válogatott játékosai és stábtagjai.

Műsorral készült nekik a falu. Amikor megérkezem, már népviseletbe öltözött gyerekek, kórustagok és lovasok – köztük a Székely Vágtát néhány napja a Villámlás nevű lován megnyerő farkaslaki Tamás Csaba – várják Tamási Áron szülőfalujának trianoni emlékműve mellett a magyar küldöttséget.

A ló elég „felkapott” a játékosok körében, többen fotózkodnak vele.

Egyébként is állatbarátnak tűnik a társaság, a szomszédos panzió kertjét is megrohamozzák, hogy a bent futkorászó vizslával váltsanak pár szót.

A kürtőskalács is kelendő, azzal is készülnek már az insta-sztorik.

A pálinka nem örvend ekkora népszerűségnek. Nem szabad – érkezik a válogatottból a kategorikus válasz.

A játékosokat Kovács Lehel polgármester és Hadnagy Jolán, a Farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke köszöntötték, az összetartozásunkról beszéltek, és sok sikert kívántak a lányoknak a tokiói olimpiára. Laczkó Vilmos farkaslaki plébános megáldotta őket, és egy közös Miatyánkot is elmondtak a jelenlévők.

Táncoltak a Virgoncz néptánccsoport fiataljai, illetve szintén helyi gyerekek népdalokat adtak elő.

Majd egy olyan kórust konferáltak fel, amelynek tagjai Farkaslakán vendégeskedett, amikor meghallották, hogy érkezik a válogatott, és úgy döntöttek, maradnak még néhány napot, hogy ők is köszöntsék a lányokat. 

Még, ha néha kicsit idegen volt ez két világ egymástól, még ha kicsit tanévnyitós is volt a hangulat a köszöntésen, a lányok arcára kiült a mosoly, és talán némelyek még el is érzékenyültek.

Az Elek Gábor szövetségi kapitány által irányított bővített keret keddi, június 29-ei, 5 órától kezdődő edzése nyilvános lesz. A nyílt edzésen kizárólag beoltott nézők vehetnek részt, de az előtérben oltóközpont is lesz, így a főbejáratához már 15 óra 30 perctől mehetnek azok a személyek, akik nincsenek beoltva, és élni kívánnak ezzel a lehetőséggel. Ő hozzák magukkal a személyazonossági igazolványukat, és a Pfizer-BioNTech vagy a Johnson & Johnson oltások közül választhatnak – írják közleményükben a szervezők. 

 

Lépj be a kapun a hozzászólások megjelenítéséhez. Már előfizető vagy? Itt tudsz belépni.

Korábbi képriportok