Jogerősen börtönbüntetésre ítélték ifj. Pui Bélát

Jogerősen öt év két hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte ifjabb Pui Bélát gyilkossági kísérlet és a baleset helyszínének elhagyása miatt a Marosvásárhelyi Ítélőtábla december 7-én, csütörtökön – jelenti Facebook-bejegyzésében az igazságügyi portálra hivatkozva a székelyudvarhelyi helyi rendőrségi.

Milyen gyilkossági kísérlet?

Ahogy a rendőrség közleményei alapján korábban is írtuk, egy szándékos gázolásról van szó, amely Bethlenfalván történt 2021. október 16-án és, amely során egy 36 éves helyi férfit feltehetően elütött egy személygépkocsi, amelynek sofőrjét a 26 éves Pui Bélaként azonosította az – egyébként ittas – áldozat. A baleset helyszínének elhagyása mellett gondatlanságból elkövetett testi sértés címén indult büntetőeljárás, ám mivel utólag kiderült, hogy Pui szándékosan üthette el a gyalogost egy korábbi konfliktus okán, a besorolást emberölési kísérlet elkövetésére változtatták.

2022 decemberében összesen 10 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte ifj. Pui Bélát alapfokon a Hargita megyei törvényszék: 9 évet kapott emberölési kísérletért és 4 évet a baleseti helyszín elhagyásáért, azonban ezeket összevonták, a súlyosabb büntetéshez hozzáadták az enyhébb egyharmadát, így jött ki a 10 év 4 hónap. Az ítélet amellett, hogy perköltségre is kötelezte a vádlottat, elrendelte, hogy Ifj. Pui Béla öt évig nem tölthet be közhivatalt, nem indulhat választáson, nem vezethet gépjárművet, nem léphet kapcsolatba – közösségi hálón keresztül sem – a sértett féllel, és 5 méternél távolabb kell tartania magát tőle és a lakásától.

Az alapfokú döntés ellen december 15-én fellebbezést nyújtott be az elítélt, akinek a marosvásárhelyi ítélőtábla mérsékelte a büntetését, így az első körben született ítélet időtartamának felét kell letöltenie. Ifj. Pui Bélának

más folyamatban lévő ügye is van,

nemrég számoltunk be róla, hogy 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték idősebb és ifjabb Pui Bélát személyi szabadság megsértése miatt, miután a Sziget negyedben bérelt lakásában végeztek házkutatást.

Kiemelt kép: a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség Facebook-oldala