Jaxy hibázott, szombaton behozná hátrányát

Míg mi a szervízparkban mulattuk az időt, az idei Hargita Ralin elinduló 81 csapat a farcádi shakedownon hangolt a délutáni éles gyorsasági, a bucsini és a libáni szakaszokra.

A finomhangoláson Simone Tempestini egy Porsche 997 RGT mögött óriási tempót diktált, az országos bajnoki címvédő volt az egyedüli, aki másfél perc alá tudott menni. Mögötte, ahogy várható volt, Sebastian Barbu Skodája végzett a második helyen. Jakab Attila a 19., Gál István az 51. időt autózta.

Az első két gyorsaságin sem okozott nagy meglepetést a mezőny, Tempestini és Barbu osztoztak a szakaszgyőzelmeken és álltak az élen az összetettben.

Este hatalmas tömeg előtt kezdték meg a városi, Dietrich Árpád szuperspeciális szakaszt, amely egyben a másodosztály első gyorsaságija. Itt először láthatta élesben vezetni az udvarhelyi közönség Jakab Attilát, Jaxyt is.

Jaxyék bemutatkozása végül nem úgy sikerült, ahogy eltervezte, hiszen egy hiba miatt megbüntették őket. – Gyorsak voltunk, de hibáztunk! Holnap igyekszünk behozni a húsz másodperces büntetést – írta a szakasz után Facebook oldalán Jaxy.

Végül a szuperspeciálison Manole bizonyult a legjobbnak, de nem sokat sokat tudott közeledni az első szakaszokon nagyot autózó Tempestinihez, aki Barbu és Gîrtofan előtt vezeti a versenyt.

Szombaton tíz óra után a homoródalmási gyorssal folytatódik a verseny, ezt követően a homoródszentpáli, majd a lövétei szakaszt rendezik. Ezek után pedig mindegyikből még kettőt-kettőt, mielőtt este 8 óra 30 perckor kiosztanák a díjakat a Patkóban.