Viszlát szervizpark, Isten hozott Kossuth utcai autós forgalom

Jaxy tavalyi Subarujának borulásával járt le az idei verseny, majd jött az eredményhirdetés udvarhelyi pilótával, és egy másik udvarhelyszékivel a dobogón.

Megkoszorúzták a hős gépeket, és kiosztották a sofőrjeiknek járó díjakat szombaton, április 30-án, a 2022-es Hargita Rali eredményhirdetésén.

fotó: Szabó Apor

Idén sem avattunk új bajnokot a versenyen, azonban Simone Tempestininek és navigátorának, Sergiu Itunak is különlegesre sikerült az idei, hisz összetettbeli győzelmével – a 12 szakaszból 9-et nyert meg – a Hargita megyei rali hatszoros bajnoka immáron egyedüliként, hiszen Bogdan Marișca eddig öt alkalommal diadalmaskodott itt. Ő az idény első, máramarosi versenyén elszenvedett balesete miatt nem tudott ezúttal részt venni.

A dobogóra Sebastian Barbu és Andrei Gîrofan állhatott még fel, előbbi az utolsó szakaszon kockáztatott és hibázott, de ez sem jelentett veszélyt a második helyére.

Nem csak Tempestininek, Jakab Attilának és ezáltal az udvarhelyieknek is különleges volt a jubiláló rali díjátadója, ugyanis az utolsó futamok közül megnyerve a szentpáli gyorsot, Jaxy udvarhelyi pilótaként Sipos Hunor navigátorral állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára alkategóriájában 2 perces előnnyel, éppen a másik udvarhelyszéki Maxx Racing versenyző, Gál István előtt.

Jaxy a másodosztály összetettjében is elcsípte a dobogót, a harmadik helyre kapaszkodott fel, miután az első napon, az Udvarhely belvárosában rendezett szuperspeciálison 20 másodperces büntetést kapott. Az utolsó szakaszt végül egy baleset miatt törölték, éppen Jaxy tavalyi Subarujával borultak fel, de szerencsére mindenki jól van, még ha az autó nincs is egyben.

És a díjátadó ünnepséggel ez, az idei Hargita Rali is lejárt, viszlát élettel teli Kossuth utca, viszlát szervizpark, Isten hozott újra köztünk központi autós forgalom.

Lépj be a kapun a hozzászólások megjelenítéséhez. Már előfizető vagy? Itt tudsz belépni.

Korábbi képriportok