Itt lesz a romániai asztalitenisz krémje

A világranglistán huszanhatodik Szőcs Bernadette.
Fotó: a Román Asztalitenisz Szövetség Facebook-oldala

Sokadik kérésre úgy döntött a Román Asztalitenisz Szövetség, hogy Székelyudvarhelynek adja a Szuperliga második fordulójának rendezési jogát.

György István, a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub vezetője portálunknak elmondta: a jelenlegi álláspont szerint ugyan nézők nélkül kénytelenek megrendezni a fordulót, sokat számít nekik a hazai pálya. A csapat és a helyi asztalitenisz-közösség népszerűsítése szempontjából sem mindegy, hogy itthon vagy máshol játszanak, és az is nagyon fontos számukra, hogy a március végén esedékes Európa Kupa mérkőzésekre minél jobban tudják megszokni a városi sportcsarnok körülményeit.

A február 11. és 14. között rendezendő bajnoki fordulón nem csak a férfi mezőny csapatai, hanem a női elit csapatok is jelen lesznek városunkban, és itt dől el, hogy a nyolc férfi és nyolc női csapatból melyek kerülnek a felső-, illetve alsóházi rájátszásba.

György István ugyan még nem tudja, milyen felállásban érkeznek majd a csapatok, de itt lesz a „román asztalitenisz krémje”, valószínűleg köztük a Steaua színeiben játszó, 25 esztendős marosvásárhelyi születésű Szőcs Bernadette is, jelenleg legjobban rangsorolt román asztaliteniszező. Szőcs a hölgyek világranglistáján a huszonhatodik helyet foglalja el, csupán három európai játékos előzi meg. 2019-ben ő számított a legjobb női asztaliteniszezőnek Európában, csapatban többszörös Európa-bajnok.

Az udvarhelyi asztalitenisz-csapat vezetőjétől megtudtuk még: a szövetség a LookSport tévécsatornával egyeztet arról, hogy közvetítsenek a tornáról, de ha ez nem sikerül, ők „mindent megtesznek majd azért”, hogy az udvarhelyi nézők valamilyen formában online követhessék a mérkőzéseket.

Az udvarhelyi csapat jelenleg a második helyen áll a nemzeti bajnokságban, innen várja a februári folytatást. „Természetesen szeretnénk a legjobb négy közé kerülni, ezt pedig hazai pályán elérni még nagyobb elégtételt jelentene” – írják a klub weboldalán megjelent közleményben.