Itt koccintott Pethő Attila

képernyőfotó

Négy hónappal azután, hogy Potápi Árpád külhoni magyarokért felelős államtitkár mellett pózolt, édesapjával és testvérével koccintott november 26-án, szombaton egy budapesti borbárban az a Pethő Attila, aki ellen elvileg már hónapok óta európai szintű elfogatóparancsot adtak ki. A képet november 26-án oszotta meg közösségi oldalán testvére, ifj. Pethő József

Ő jelölte meg Attilát, aki édesapjuk, id. Pethő József és egy ismeretlen férfi társaságában koccint a budapesti olasz borbárban, a magyar főváros ultraközpontjában levő DOC Pane e Vino-ban.

Pethő Attilát volt barátnője bántalmazásáért és zaklatásáért jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte július 1-jén a marosvásárhelyi ítélőtábla. Már június 17. óta körözi a rendőrség, mivel akkor előzetes letartóztatásba helyezték, de nem jelent meg a hatóságok előtt. A Hargita megyei rendőrség szerint európai szintű elfogatóparancs létezik ellene. A képen látható negyedik személyt nem ismerjük, egyes források szerint egy befolyásos magyar üzletember. 

Arról, hogy mi az eljárás hasonló esetben, ha valakit köröznek, de külföldre szökött, itt írtunk korábban