Itt az idő köszönetet mondani és búcsút inteni

Fotó: archívum/GÁL ELŐD

Az udvarhelyi női kézilabdacsapat tavalyi, Hargitán tartott edzőtáborában jelentette Mester Zsolt, a csapat edzője, hogy ismét megszerezték egykori válogatott játékosuk, Szabó Szilvia játékjogát a soron következő idényre. Szilvia érkezése is segített új dimenziókat nyitni a Hargita Kézilabda Klub életében, a csapat fekapaszkodott a másodosztály középmezőnyébe, mérkőzéseket nyert, tömegeket vonzott a csarnokba, elkezdte visszahelyezni az udvarhelyi női kézilabdát a térképre. Most azonban itt az ideje Szilviának

köszöntet mondani és búcsút inteni.

Az elsőosztályba való feljutást megcélző CSM Iași ugyanis hétfőn, május 22-én Facebook-oldalán jelentette be a 26 éves zetelaki balátlövő érkezézését. A klub bejegyzése alapján „a tehetséges, potenciállal teli játékkoordinátor” köré fogják felépíteni azt a csapatot, amellyel a 2023-24-es szezon végén a feljutást célozzák meg. Szilva 2015-ben igazolt Székelyudvarhelyről a 2016-ban feljutó Besztercei Gloriához, amelynek szintén alapembere volt, 2017-ben bronzérmet szerzett az elsőosztályban a csapattal, 2017 szeptemberében behívót kapott a román válogatottba, majd 2020-ban bejutott az EHF-kupa negyeddöntőjébe – sorolják eredményeit.

Izgatottak vagyunk, hogy a csapatban tudhatjuk, és magabiztosan célozhatjuk meg az elsőosztályba való feljutást. Üdvözlünk Iașiban” – fogalmaznak a bejegyzésben.

Szilviát 2020 januárjában műtötték meg egy keresztszalag–szakadás miatt és mivel egy nem megfelelő rehabilitáció után túl gyorsan állt vissza a pályára, rásérült ugyanarra a térdére, így áprilisban újra kellett műteni. A hosszan tartó rehabilitáció során már a visszavonulás is megfordult a fejében, de 2022 nyarán aláírt nevelőegyesületéhez, ahol „új életet nyert” pályafutása, és amelynek előző idényében elért sikereiből Szilvia bőven kivette a részét.