Ismeretlen sztorik a legismertebb magyarról

Szöllősi György, a Puskás Intézet alapítója, a Nemzeti Sport és a FourFourTwo futballmagazin főszerkesztője Székelyudvarhelyen, a Tamási Áron Gimnázium Nyírő József dísztermében tart előadást Puskás Ferencről, „a legismertebb magyar”-ról március 15-én, pénteken 18 órától.

Hogy mit fogunk hallani a Puskásról való beszélgetésében? „Lehetőleg azt, amire a közönség kíváncsi. Vigyáznom is kell, hogy ne mondjak el mindent, amit szeretnék, mert akkor alig lehetne véget vetni ezeknek a beszélgetéseknek…” – válaszolta a kezilabda.ro-nak arra a kérdésére, hogy mit szokott a legjobban hangsúlyozni ezeken a találkozókon.

Szöllősi a magyar futballhagyomány nagykövete, írt már könyvet Czibor Zoltánról (Dribli az égig, 1997), majd 2005-ben, még Puskás Ferenc életében jelentette meg a legismertebb magyar futballistáról szóló könyvét. A kötetnek utóbb több bővített kiadása, illetve angol fordítása is megjelent, a szerzőnek ugyanakkor jelent meg Puskás-életrajza Lengyelországban, illetve francia, orosz és német nyelven is.

Az eseményre a belépés ingyenes, a szerzővel Katona Zoltán újságíró, rádiós szerkesztő beszélget.