Idén is köszöntik az őszt a lengyelfalviak

Őszköszöntő Napokat tartanak Székelylengyelfalván, másodjára. Augusztus 26–27-én, az Orbán Balázs iskolaudvaron és a római katolikus templomban – írják a Facebook-eseményben.

A kulturális és hagyományőrző programok kicsiknek és nagyoknak is szólnak, népzenei, szimfonikus, jazz- és rockkoncertekkel, főzőversennyel, kézműves gyermekfoglalkozásokkal és lovaglással vár a rendezvényt szervező Kézenfogva Egyesület, ígérik.

26-án, szombaton

11 órakor mesés játékot tart Benkő Éva, majd 13:30-tól táncolnak az Iglice és a Borsika néptáncegyüttesek. 15 órától humoróra lesz, ezt a Székely Góbék biztosítják, 16 órától Varga Zsuzsanna tart népi gyermekjátékokat, majd 17 órakor koncertezik a Misztrál. 19 órától újra humoróra, ezúttal Bagi István jóvoltából, később, 20:30-tól a 6 Chapter zenél.

27-én, vasárnap,

a 10:15-től megtartott szentmisén fellép a székelylengyelfalvi kórus, 11:15-től a Codex Régizene Együttes, 15:00-tól pedig Berecz András és István „Apja-fia” előadást tart.16 órától újra koncert, ezúttal a Katlan Együttesé. 17:30-kor Dávid Botond, a Geofolk alapítója tart előadást, őt 19:30-kor a Kedves Zenekar népzenei koncertje váltja.

Kiemelt kép: Magyari Tímea / archív