Hozzálátnak a Nagyszeben és Fogaras közötti autópálya építésének

Aláírták szerdán a Nagyszeben–Fogaras autópálya 3-as szakaszának tervezésére és építésére vonatkozó szerződést, és a következő hetekben várható a szerződések aláírása a további három sztrádaszakaszról is, jelentette be szerdán a szállításügyi miniszter – írja az Agerpres.

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a török Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret vállalattal írták alá a szerződést, és tudomása szerint ugyanez a cég a 4-es szakaszra kiírt versenytárgyalás nyertese is, mert az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács (CNSC) a közelmúltban elutasította a versenytársak óvását.

A miniszter szerint a vállalat erős, pénzügyileg stabil, Európa, Ázsia és Afrika több részén is végzett munkálatokat, emiatt optimista a építkezés minőségére és időben történő átadására vonatkozóan.

Grindeanu hozzátette, hogy a sztráda első két szakaszáról is hamarosan, remélhetőleg egy hónapon belül aláírhatják a szerződést, így beindulhat a 13A autópálya Nagyszeben és Fogaras közötti szakaszának építése annak teljes, 68 kilométeres hosszában.

A 17,6 kilométer hosszú 3-as szakasz (Alsóárpás–Felsőszombatfalva) kivitelezését a török vállalat 1,77 milliárd lejért vállalta. A szerződés 48 hónapra szól, ebből 12 hónap áll rendelkezésére a tervezésre, 36 hónap pedig a munkálatok elvégzésére. A projekt szerint a szakaszon 27 hidat és felüljárót is meg kell építeni.

Grindeanu azt ígérte, hogy 2024 év végéig 200 kilométer új autópályát adnak át a forgalomnak. Egy héttel ezelőtt az A3-as autópálya Berettyószéplak és Szilágynagyfalu közötti, valamint Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakaszáról tett optimista ígéreteket.

A kiemelt kép illusztráció

Az uh.ro a te véleményedre kíváncsi!

Segíts nekünk megtervezni a jövőt! Csak pár kérdésre kell válaszolnod, mindössze 5 percbe telik, de nekünk sokat segítesz vele!

Segítek, kitöltöm a kérdőívet! »