Megtanítanak vízből zenét meríteni (FRISSÍTVE, időpontváltozás)

FRISSÍTÉS 2022. 07. 14-én:

az eseményt technikai okok miatt átütemezték júl. 21-24. közé. A jelentkezési határidőt pedig áttették július 19-re.

A Művelődési Ház és a Make Music Not War kolozsvári zeneproduceri iskola a Vízalapú zene elnevezésű, terepmunkával összekötött zeneprodukciós programjára vár jelentkezőket. Az eseményt A zene éve programsorozat részeként szervezik.

Néha a határok feszegetése fejlesztheti a kreativitást. Ebben a műhelyben felfedezzük a terepfelvételek szépségeit és mélységeit, felhasználva őket új hangok létrehozására. Ezekben a napokban a résztvevők megtanulják manipulálni a hangokat, amiket rögzítenek, és megtanulnak zenét létrehozni kizárólag saját felvételekből. A résztvevőket végigkísérjük különböző hangmanipulációs módszereken, és megtanulják használni a hangokat különböző kontextusokban” – ígéri a producerként, énekesként és dalíróként is tevékenykedő IV-IN, a program mentora.

A téma a víz lesz,

így a négy nap alatt a résztvevőkkel felfedezik a zetelaki víztározót, a Szökő-vízesést a Madarasi Hargitán és a Nagy-Küküllő különböző szakaszait.

Várnak minden székelyföldi, 18 éven felüli elektronikus zene előadót, kedvelőt, aki szeretne részt venni egy intenzív négynapos terepmunkával és anyagfeldolgozással összekötött alkotótáborba.

A jelentkezéshez rövid önéletrajz, zeneelőadói portfólió, motivációs levél és hangrögzítő eszköz, saját laptop és fülhallgató szükséges, ezeket július 17-éig kell elküldeni a gyorfi.kata@muvelodesihaz.ro címre. Érdeklődni a 0755.833.112-es telefonszámon lehet. A programon való részvétel 215 lejbe kerül.