Hozta a kötelezőt a Szejke SK

Újabb fontos pontokat szerzett a Székelyudvarhelyi Szejke SK.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Pénteken délután a férfi kézilabda A-osztály D csoportjának 17-ik fordulójában a Tordai Potaissa II. otthonában vendégszerepelt a Székelyudvarhelyi Szejke SK.

Ahhoz, hogy csoportjukból továbbjussanak, csak a győzelem megszerzése volt elfogadható Sipos Lóránt tanítványai számára. Ehhez is tartotta magát a csapat. Gyorsan magához vette a játék irányítását, és Daninfeld góljaival már a találkozó elején elhúzott öt góllal. A félidőig sem lankadt az udvarhelyiek játékkedve, végig 6-7 góllal vezettek. Pihenőre 18-12-es vezetéssel mentek.

A második félidőben sem tudta meglepni a hazai csapat az udvarhelyieket. Kilenc percnyi játék után már tíz volt köztük (16-26). Az utolsó negyedórára sem maradtak izgalmak. Hozta a kötelezőt az udvarhelyi együttes, 41-28-ra nyerte meg a találkozót

A Szejke SK feljött a továbbjutást érő második helyre, két ponttal előzi meg a Nagyváradi VSK-t, ám a Bihar megyeiek egy találkozóval kevesebbet játszottak. A tabella élén továbbra is a Segesvári VSK áll.

Legközelebb hazai pályán szurkolhatunk az udvarhelyieknek. Jövő hét végén, a tizennyolcadik fordulóban a Szebeni KK látogat Udvarhelyre.

Férfi kézilabda A-osztály, 17. forduló

Tordai Potaissa II.-Székelyudvarhelyi Szejke SK 28-41 (12-18)

A bajnokság állása:

1. Segesvári VSK 36 pont (16 mérkőzés)
2. Szejke SK 32 p. (17)
3. Nagyváradi VSK 30 p. (16)
4. Nagybánya II. 20 p. (16)
5. Torda II. 13 p. (17)
6. Szebeni KK 13 p. (16)