Holnaptól felmelegedik az idő

Az egész országra kiterjedő, jelentős csapadékra és a szél élénkülésére figyelmeztető előrejelzést adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), írják az Agerpresen.

A figyelmeztetés szerint csütörtök délelőttől péntek reggel 6 óráig esni fog az eső az ország déli, középső és keleti részében. Futó záporokra, a délkeleti régiókban zivatarokra és heves szélre, helyenként jégesőre kell számítani.
A lehulló csapadék mennyisége helyenként elérheti a 15-25 litert négyzetméterenként.

A hegyvidék 1500 méter fölötti térségeiben, de főként a Déli- és a Keleti-Kárpátokban havas esőre és havazásra is számítani lehet.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség csütörtök 10 és péntek 6 óra között szélre, jégesőre, esőzésre, a hegyekben havazásra, havas esőre hívja fel a figyelmet.

A Szentegyházi meteo állomás Facebook-oldalán is esőre figyelmeztetnek, hozzáteszik szombattól nagyjából egy olyan hétnapos időszak következik, amikor a hőmérsékletek a sokéves átlag környékén fognak mozogni és sütni fog a nap. Május 5-6 táján aztán megint visszatérhet a csapadékos időjárás.

Udvarhelyen

az AccuWeather szerint pénteken, akárcsak csütörtökön 15 Celcius-fok lesz a maximális hőmérséklet azzal a különbséggel, hogy pénteken már nem lesz eső, a nap is kisüt. Szombaton ez a szám 5 fokkal emelkedik, vasárnap rájön még 3. A fokozatos felmelegedés május 2-án éri el a csúcsot, ekkor 27 fok lesz, utána lehűlés következik.