Hét év után újra lesz ATP tenisztorna Bukarestben

A Ţiriac Alapítvány szerdán bejelentette, hogy jövőre ATP 250-es tornát szervez Bukarestben. A 600.000 euró összdíjazású tenisztornát 2024. április 15. és 21. között tartják.

Fotó: ATP Tour

A torna győztese 250 ranglistaponttal lesz gazdagabb, így a szervezők szerint számos éljátékos részvételére számítani lehet.

A rangos torna legutóbbi kiírására 2016-ban került sor a BNR Arénában. Akkor egyéniben a spanyol Fernando Verdasco diadalmaskodott, a párosok versenyében a Horia Tecău és Florin Mergea összeállítású román kettős nyert.

Az ATP 250-es torna a leghosszabb életű sportesemény volt Romániában, zsinórban 21 alkalommal rendezték meg, és a legutóbbi négy kiadásra minden jegy elkelt. A 2016-os bukaresti tornát 96 ország televíziós csatornái közvetítették.

„Hatalmas erőfeszítéseket tettünk, hogy visszahozzuk ezt a versenyt Bukarestbe, esélyt adva a fiatal román sportolóknak a nemzetközi szintű versenyeken való szereplésre”, jelentette ki Ion Ţiriac üzletember, a torna alapítója, egykori világklasszis teniszező.

Agerpres