Használd ki a hétvégi felmelegedést!

Az ilyenkor megszokottnak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók a következő két hétben, jelentős mennyiségű esőre szeptember végén és október elején is számítani lehet, írják az Agerpresen az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szeptember 26-a és október 9-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzésére hivatkozva.

Erdélyben

ezen a héten 20 és 24 Celsius-fok között változik a nappali csúcsértékek átlaga, szeptember 30-án és október 1-jén lesz a legmelegebb, és szeptember 28-án a leghűvösebb. Jövő héten visszaesik a hőmérséklet, 17-19 fokos maximumok lesznek. Éjszaka ezen a héten 7-11 fokig, a második héten 6-9 fokig csökken a hőmérséklet. Esőre szeptember 27-én és 28-án, majd október 2-3-án lehet nagyobb valószínűséggel számítani.

Székelyudvarhelyen

az AccuWeather meteorológiai portál szerint a hétvégén lesz a legmelegebb: pénteken 23, szombaton 25 Celsius-fok is lehet, szerdán lesz a leghűvösebb, 17 fok, a többi napon 19-20 fok lesz a maximális hőmérséklet. Szerda és vasárnap kivételével – amikor 7 fokig is hűlhet az idő – 10 Celsius-fok körüliek lesznek az éjszkai minimumok.

Esőzésre szinte minden nap van esély, de kedden lehet a legnagyobb valószínűséggel számítani rá.