Hamvas Béla emléke előtt adóznak

Forrás: cultura.hu

Hamvas Béla író, esszéista, filozófus emlékére készült dokumentumfilmet nézhetik meg az érdeklődők június 22-én, csütörtökön 17 órától a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár olvasótermében. A vetítés után ki is beszélik a látottakat – tudjuk meg az esemény Facebook-beharangozójából. 

„Akik szeretik, azoknak napi olvasmány és útmutatás, akik még nem ismerik, azoknak felfedezendő univerzum. Különleges sorsa és páratlan szellemi látótere, hite, műveltsége és írói, nyelvi zsenialitása szellemi örökségünk legnagyobb alakjai közé emelik” – írják a szervezők Hamvas Béláról. A dokumentumfilm azért jött létre, hogy a XX. századi gondolkodó alakját minél több ember megismerje. A Nevezetes névtelen című alkotás egy nem hagyományos, fikciós jelenetekkel, eredeti dokumentumokkal, archív képsorokkal készített film, teszik hozzá. 

A vetítés utáni beszélgetésen jelen lesz Katona Zsuzsa, a dokumentumfilm rendezője, és a Hamvas Béla Hagyatékkezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Petre Gyöngyi is. A beszélgetést moderálja Bányász József, a Tejbánya sajtmanufaktúra mindenese és Hamvas ismerője és hirdetője.

A filmvetítésre és a közönségtalálkozó ingyenes, de a helyek száma korlátozott, ezért az előzetes regisztráció kötelező. Jelentkezni június 12, hétfőtől, a Városi Könyvtár 0266-218.332-es telefonszámán lehet.