Halálos robbanás a zernyesti tűzijátékraktárnál

Fotó: Facebook via alert24.ro

Egy személy meghalt, ketten füstmérgezést szenvedtek a zernyesti tűzijátékraktárnál szerda este történt robbanásban – számolt be a Brassó megyei katasztrófavédelem (ISU) sajtószóvivője.

Dan Colniceanu szerint a tűzoltók hamar kiértek a helyszínre, és sikerült lokalizálniuk a robbanás nyomán keletkezett tüzet. Egy személy tartózkodott a raktárban a detonáció pillanatában, ő életét vesztette, két másik személy füstmérgezést szenvedett.

A szóvivő azt mondta, a jelenlegi információk szerint nem kerültek mérgező gázok a levegőbe, de ezt még vizsgálják a szakemberek. A katasztrófavédelem illetékesei azt javasolták a környéken élőknek, hogy csukják be az ablakokat. A robbanás oka egyelőre nem ismert.

A Temexson kft. tulajdonában lévő raktárépület a zernyesti Tohan üzem területén található, a robbanás halálos áldozata, egy 29 éves fiatalember az utóbbi vállalat alkalmazottja volt – tájékoztatott szerda este a gazdasági minisztérium.

A tárca közleménye szerint az áldozat munkaidőn kívül volt, amikor a detonáció bekövetkezett. A munkaügyi felügyelők kivizsgálják, hogy a fiatalembernek volt-e munkaviszonya a raktárépületet birtokló céggel.

Agerpres