Halálos baleset Csíkszereda közelében

Fotók: ISU Harghita

Három jármű ütközött össze az 578-as számú úton, Csíkszereda külterületén augusztus 22-én, 16:20 körül értesítették a rendőröket a balesetről, írják a Hargita megyei rendőrség közleményében.

Egy tűzoltóautó, egy mentőautó, egy SMURD mentőautó és egy, az áldozatok szállítására alkalmas autóval szálltak ki a helyszínre a hatóságok, részletezik az ISU munkatársai a baleset körülményeit.

A helyszínelők az első vizsgálatok alapján megállapították, hogy egy 30 éves gyergyószentmiklósi férfi a személygépkocsijával egy nyergesvontatónak ment neki oldalból, ami egy haszongépjárművet szállított. Az utóbbi járművet egy 36 éves, szintén gyergyószentmiklósi férfi vezette.

Az ütközést követően a személygépkocsi összeütközött egy másik, szemből közlekedő személygépkocsival, amelyet egy 41 éves csíkrákosi férfi vezetett.

A 30 és 41 éves sofőr és két utas, egy 24 és egy 40 éves nő megsérültek, és mindannyiukat kórházba szállították orvosi kezelésre. A 41 éves férfi a kórházban életét vesztette.

A balesetben érintett járművezetőket alkoholszondával vizsgálták, és az eredmény mindkét esetben nulla volt.

Mivel az egyik gépjármű felborult, a forgalom az útszakaszon szünetelt másfél órán keresztül, a forgalmat kerülő útvonalakra terelték.

A rendőrség az ügyészség koordinálásával vizsgálja az esetet, és a baleset pontos körülményeinek megállapítása érdekében bűnügyi dossziét nyitottak gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt.