Győzelemmel kezdtek Csehországban

Fotó: a Európai Asztalitenisz Szövetség honlapja

Miután hazai pályán megnyerték régiójuk csoportját, és így megérdemelten pezsgőztek a kupából, elkezdték a Europe Trophy csehországi döntőtornáját a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub játékosai pénteken, június 17-én, itteni idő szerint 11 órától. Az Európa Asztalitenisz Szövetség élő közvetítésekre létrehozott oldalának, az ettutv.tv-nek köszönhetően mi is élőben követhetjük a mérkőzéseket.

Az udvarhelyiek első csatájára,

amelyet az észt TalTech Sports Club ellen játszanak, a második szettben kapcsolódunk be, amikor az eredményjelző szerint máris előnyben vannak az udvarhelyiek, miután György Szilárd öt szettben verte ellenfelét az első párharcban. A másodikat Sebastian Loso játssza, aki két szettes előnyben, a harmadikban hősiesen küzdve, 10-5-ről áll talpra és egyenlít ki, majd a kritikus pillanatokban is jó döntéseket hoz és megnyeri az udvarhelyiek második párharcát is. A harmadikban Lucian Munteanu áll asztalhoz. Neki sem adja könnyen a meccset ellenfele, a második játszmában 11-11-ig tartó csatára kényszeríti, innen azonban behúzza a SZAK játékosa, és a harmadik játszmát is nyerve, 3-0 arányban nyer az udvarhelyi csapat, győzelemmel kezdve a döntő tornát.

A torna számukra még ma folytatódik,

az angol Draycott & Long Eaton TTC ellen 17 órától játszanak, míg utolsó csoportmeccsüket a cseh Tesla Batteries Havirov ellen játsszák szombaron, június 18-án 11 órától. Egy győzelem esetén biztosan elődöntőt játszik majd az udvarhelyi együttes.