Gyorshír: Közzétették a kisérettségi eredményeit

A Hargita megyei eredmények itt tekinthetők meg a jegyek átlaga szerinti rangsorolásban, itt pedig kódok szerinti lebontásban. Iskolák szerint is meg lehet nézni az eredményeket úgy, hogy a jelöltek száma (număr candidați) oszlopban levő kék számra klikkelünk.

Hargita megyében a legjobb átlag 9,75 volt, a csíkszeredai Liviu Rebreanu iskola tanulója érte el. A legjobb székelyudvarhelyi média 9,59 lett, ezt az Orbán Balázs Általános Iskola tanulója kapta.

MENT, MINT A KARIKACSAPÁS?

Az udvarhelyi nyolcadikosokkal készült videós körkérdést itt nézheted meg.

Udvarhelyszékről megyei szinten az első tízben szerepel egy kápolnásfalusi, a Kriza Jánosban végzett gyerek 9,55-tel, egy felsőboldogfalvi iskolás 9,53-mal és egy, a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában végzett diák is, 9,49-es átlaggal.

Hargita megyében 2519 diák vett részt a kisérettségi vizsga minden próbatételén, ebből 1911-en szereztek átmenő jegyet az evaluare.edu.ro adatai szerint.

 

Fellebbezni

a vizsgaközpontokban június 29-én, azaz kedden 16 és 19 óra között, és szerdán, június 30-án 8 és 12 óra között lehet. A fellebbezéseket elektronikus úton is el lehet küldeni.

UDVARHELY JOBBAN TELJESÍT?

Melyik iskolába jár a legjobb jegyek tulajdonosa, és melyik iskolában a legnagyobb az 5-ösön felüli átlaggal rendelkezők aránya, hogy állunk a megyei és az országos adatokhoz képest?

„Azoknak a pályázóknak, akik elektronikus úton nyújtják be a fellebbezéseket, egy nyilatkozatot is el kell küldeniük – kitöltve, aláírva –, amelyben kijelentik, hogy tudomásul vették, hogy a fellebbezés módosíthatja az osztályzatot” – írják. A dokumentumokat a kiskorú szülei vagy törvényes gyámjuk is alá kell, hogy írja. Az óvások feldolgozása után a végleges eredményeket július 4-én, szombaton függesztik ki.

A címlapkép illusztráció.